8.01.2020 г., 7:43 ч.

Русите къдрици 

  Поезия » Друга
886 0 4

В музея, сред старите вещи,

в покоя на хладния мрак,

в сандъче до каменни свещи...

Там, две руси къдрици под стъклен капак!

 

Толкоз нежни, събрали дъхът на Балкана,

толкоз руси, от пролетен вятър повяни,

толкоз мили в дланите топли на мама...

Там, две златни къдрици разстлани...

 

Те говорят, те гонят тъмата!

Те ни пазят в трудният час!

Те ни будят, лекуват сърцата!

Там, къдриците детски на Левски!

 

Те са нашето скъпо имáне,

те ни светят в този живот!

И България пак, ще въстане!

И от роби, ще станем народ!

© Хари Спасов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??