7.04.2020 г., 1:34 ч.

Руска ролетка 

  Поезия » Философска, Друга
315 0 0

 

Руска ролетка

 

Шест патрона в барабана?...

Не патронът е един!...

Шест мъжете са в кръга застанали,

а патронът все – един!...

И излишни

шест въпроса към Всевишния,

или по – добре Съдбата,

защото не след много:

пет ще са извън Играта,

а един ще продължи,

но вече с Бога...

 

И кой е Този, дето ни посочва

на Живота в слепия хазарт

и завърта барабана точно!...

 

Но...

На хазарт, тъй както на хазарт!...

 

... И ако вече пет изщракали са празно,

а револверът е пред теб –

ще можеш ли, най-просто казано,

да разбереш,

че просто ти е ред!...

 

1985.

© Коста Качев Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??