25.03.2017 г., 9:20 ч.  

Ръцете на мама 

  Поезия » Друга
1771 2 3

           Преровѝ торбата на Времето,

           извадѝ само хубави дни.

           Под възглавница вечер сложи ги

           и сънувай, сънувай ги ти.

 

           По поляна зелена вървиш,

           правиш първите стъпки, залиташ,

           а насреща две ръце те прегръщат.

           Да, това са ръцете на Мама.

 

           Толко меки и топли са те,

            сякаш цялото Слънце събрали!

 

           Те те милват преди да заспиш,

           от всички злини те те бранят.

            Когато си болен, обиден и тъжен,

            уплашен от тъмното,плачеш.

            Те сълзите ти нежно събират.

            Това са ръцете на Мама.

 

            И ръчичката твоя държат,

            първи букви ти да напишеш.

            Всеки път те до теб са

            и показват ти правия път.

 

           Толко мили и скъпи,

            ръцете на Мама!

 

           И дори след години пораснал,

           в дни на трудности, болка, печал.

           В дни, когато изходи няма,

           пак ги търсиш, ръцете на Мама!

            

 

© Хари Спасов Всички права запазени

Произведението е участник в конкурса:

Пред една икона свята коленича »

13 място

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??