Изстина южната страна
на скромната ми къща.
Врабци затърсиха храна.
Мъглата се завръща.
Събира локвичката – ден,
над нея дълго да поплаче,
дъждът със сивите очи
е влюбен, и е еднозначен.
Оставил ми е брезово листо,
сърце е – мога да позная,
да види как броя до сто,
когато (с)вързвам двата края.
© Лина - Светлана Караколева Всички права запазени