6.07.2019 г., 9:08 ч.

С Луна в душата... 

  Поезия » Пейзажна
758 1 2

 

С Луна в душата...

 

Звездите тегнат като грозд,

с ръка – аха – да ги докоснеш!...

Не ти се спи и цяла нощ,

и цяла нощ да спиш не можеш...

 

И искаш да ги обереш –

береш зърната кехлибарни,

а сладостта им, като пещ

разжáрена, душата пáри...

 

Висѝ магичната Луна

със аромат на зряла дюля –

останала във есента

самотна, неотбрулена...

 

А Млечният и Лунен път

щом в Океана се кръстосат –

със разлюляната му гръд

Душата ти ще омагьосат...

 

... И тръгваш по вълните сам

с Луна в душата си помъкнал –

повел и Звездният керван...

 

... А див възторгът не замлъква!...

 

Едно време в Океана

© Коста Качев Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??