18.08.2013 г., 10:13 ч.  

С любов и труд 

  Поезия » Гражданска
456 1 6

С любов и труд

 

 

Дори и сам самичък да останеш
в света изгубен да си, тъжен, слаб,
ще имаш сили - за да се изправиш,
ако си дал на гладен залък хляб.

Дарената усмивка със надежда
пропити с Вяра и с добра Любов -
е светлина, която те зарежда
с божествена утеха, благослов.

Света е твойта Орис в Територия,
където с плам се кръстят ветрове
прииждащи от древната история
към хоризонтите на идни векове.

Склонил глава, обвеян и смълчан
вървиш през вихри, в зной и студ,
помни, за подвизи си ти избран,
побрани в думите Любов и Труд.

 

Лъчиста

© ЛЪЧИСТА Всички права запазени

Авторът е забранил гласуването.
Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??