11.11.2008 г., 11:42 ч.

С уста, напукана от жаждата 

  Поезия » Друга
546 0 2
 

С уста, напукана от жаждата,

отпивам мъничко вода.

И силно става тялото,

и няма вече сухота.

 

Вода от извор чист

превръща се в река,

която утолява жаждата

и потича по земя -

запустяла, мрачна и увяхнала,

и променя я така,

че любов и светлина изгряват там.

Вода от извор чист.

 

С уста, напукана от жаждата,

отпивам мъничко вода.

И силно става тялото,

 и няма вече сухота.

 

 

© Явор Костов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • добро!
  • "любов и светлина изгряват там."

    Желая ти много щастие, нека любовта изгрее и при теб!
    Хубав стих! Поздрав!
Предложения
: ??:??