2.06.2021 г., 18:51 ч.

С вяра литвам 

  Поезия » За деца
725 4 13

/на моята внучка/

 

Мила, приказно момиче,
чипоносчице една,
клетвено сега се вричам
в ненагледна ти душа.
Във къдрѝте кадифени
и в очи от шоколад
виждам бъдеща вселена,
сбрала целия ми свят.
Виждам обич ореолна,
път огрян от светлина,
а във детството ти волно...
пъстроцветната съм дъга.
Щом гласчето ти дочуя,
па макар по телефон,
взема, че се понадуя
като розов аз балон.
И тогава с вяра литвам,
че във днешното сега
сбъднала се е молитва...
преродена  в доброта.

© Таня Мезева Всички права запазени

Произведението е участник в конкурса:

Припомни ми детенце, как се лети! »

14 място

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??