Jun 2, 2021, 6:51 PM

С вяра литвам 

  Poetry » For kids
672 4 13

/на моята внучка/

 

Мила, приказно момиче,
чипоносчице една,
клетвено сега се вричам
в ненагледна ти душа.
Във къдрѝте кадифени
и в очи от шоколад
виждам бъдеща вселена,
сбрала целия ми свят.
Виждам обич ореолна,
път огрян от светлина,
а във детството ти волно...
пъстроцветната съм дъга.
Щом гласчето ти дочуя,
па макар по телефон,
взема, че се понадуя
като розов аз балон.
И тогава с вяра литвам,
че във днешното сега
сбъднала се е молитва...
преродена  в доброта.

© Таня Мезева All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??