Любовта е занимание самотно.
Да забравим дните,
в които светът е бил двузначен
и всеки трети, със сърце разкрачено,
намирал е, все пак, напуснати обятия
и неопустошени чаши
на нашето хипарско сборище.
Тогава мразехме войните
и мислехме с любов да се спасим
от нас самите.
Сега купонът свърши.
Векът на разума - категоричен,
подреден и еднозначен -
не ни помогна да опазим
даже собствения си живот.
Превърнахме света си в лудница,
а любовта си - в непотребен идиот.
© Цонка Людмилова Всички права запазени
и мислехме с любов да се спасим
от нас самите.
Ако се пазим от самите себе си, би било достатъчно за всичко.