20.09.2012 г., 10:16 ч.

Сам 

  Поезия
477 0 3

САМ

 

         “Съдба, не може тъй...”

                            Агрипа д`ОБИНЕ

 

 

Странно, но моят живот си отива без мене

и ме зарязва сред път... или може би вече към края;

бърза, а аз остарях. И, залитайки с тръпни колене,

смешно подтичвам. Дали ще го стигна – не зная.

 

Крача нанякъде, взирам се в сенките сляпо –

може би някъде в здрача е спрял и сега ме очаква?

Как ще се справям без него, макар да е остър и грапав?

Сутрин кого ще проклинам,

по пладне кого ще оплаквам?

 

Слушай, не бива така, мой живот невъзможен!

Тръгваш си, знам, но вземи ме и мене тогава...

Знам, че те бавя, но тъй – поотделно! – не може.

Нека да дойда със тебе, защо да оставам?

 

Нека да дойда, защото е страшно без тебе...

Нека да дойда, макар да съм сив от умора...

Старец по пътя, ще бъда съвсем непотребен –

както някой бе казал:

забравено мокро пране на простора...

 

© Валентин Чернев Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??