23.09.2010 г., 11:44 ч.

Само веднъж 

  Поезия » Любовна
896 0 5

Бъди до мен само тази вечер,
целуни само едното ми око,
седни тихо до мен и ми думай
за светлината, топлотата и за нищото,
но не за онова, черното, а за бялото, дишащото,
забравеното в прашасалото пожълтяло томче...

Погали ме само с намек за усмивка,
погледни ме със затворени очи,
само в синевата тиха ме обичай,
а в кръвта си алена и бурна бъди щастлива,
Вземи ме със себе си само веднъж,
на пътешествие до пред блока,
на експедиция до потулената пейка,
седни тихо до мен и ми думай,
че никога - дори само веднъж - няма да се предадеш.

© Владислав Тодоров Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??