22.11.2011 г., 20:40 ч.

Самодивско хоро 

  Поезия » Друга
428 0 0

Замръкнах случайно в гората,

в дивната, гъста гора.

Набързо постлах си в тревата,

положих там морна глава.

 

Още сънят не затворил

очите ми с нежна ръка,

с глъч и смях се изпълни

вековната стара гора!

 

Мракът се беше разпръснал,

струеше навред светлина!

В синкаво нежна позлата

се виеха дивни хора!

 

Девойки с бели премени

кършеха тънки снаги!

Танцуваха луди, засмени,

оставяха ясни следи!

 

Събудих се, бях във гората.

"Сънувал съм!" - чух си гласа.

Изправих се, тръгнах в тревата,

отъпкана, росна трева!

© Евгения Георгиева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??