Зората ме посреща,
обвита в пелерина.
Пак време е за грешки –
навън е видели́на!
А толкова надежда
в душата ми е скрита,
навита като прежда
с която се изплитам.
Обречен да си вярвам –
сполучил … , несполучил.
Аз себе си извайвам –
от гении се уча!
© Данаил Таков Всички права запазени