Самотен Баща
Къде си, тъй любима някога за мен Жена,
къде отиде Ти, къде отиде Любовта?
Кълнеше се че ще бъдеш вечно Моя,
сега къде живееш си живота, своя?
А бе за мен Една, Любима и Жена,
от нашето щастие родиха се деца,
две красиви прекрасни същества.
Какво да им кажа, къде е майка им сега,
а те растат и питат за това и онова.
Дали си мислиш ти за тях понякога?
Сигурно... Защото ти си ги родила, ти си майката.
Порастват с Татко си с много тъга,
говорим си за миналото. И за някога.
Големи са вече и към момичета поглеждат,
те са красавци и по тях те се заглеждат.
Разказвам им за Жените и за Любовта,
за тази любовна магия Една.
Да намерят истинската за тях жена,
за да бъдат заедно в радост и в нищета.
Да обичат и уважават жената така,
че децата им да нямат тяхната съдба.
© Валентин Миленов Всички права запазени