19.07.2007 г., 9:23 ч.

Сандвич в лятна нощ 

  Поезия
849 0 11
Моля те, стани ми муза.
Дай ми глътка кислород!
В тънкостенната ти буза
дишат капчици живот.

Раменете ти прохладно
влизат в мен и ме болят.
Ноздрите ми пият жадно
грях от слънцецветна плът.

Муза ли си или вятър?
Бяла тайна, женски гръб.
Тиха сянка във театър
обещава сладка скръб.

Думите ми търсят устни,
влизат в черните очи.
Флиртът почва, свеж и вкусен.
Виждам, няма да горчи.

Зная, мила, ще е кратък.
Но във краткия ни час
ти си моя без остатък.
Летен сандвич. Ти и аз.

© Валентин Евстатиев Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??