31.07.2009 г., 13:36 ч.

Сбогом 

  Поезия » Друга
438 0 1

 

Не мога да търпя нападки безпощадни,

 не мога да мълча с наведена глава.

Прошка нивга аз не бих ти дала,

щом мислиш, че недостойна съм била,

че нивга аз не съумявам и че винаги греша.

 

Може би е грешно да остана

 и скоро трябва да вървя,

 но кървава следа оставам

 по пътя към върха

и само спомена оставям за всичко досега.

 

 Не мога да те мразя,

 че не ме опозна,

че не прощаваше моите грешки,

 че не се постара.

 

 Колкото и време да мине,

 аз няма да се променя

 и с глава виновно наведена

 няма да мълча.

 

 А от върха гордо изправена

 ще държа във шепа страха

 и на болка вечна обречена

 ще махам за сбогом на света.

 

 

© Ирена Петрова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??