14.11.2023 г., 9:00 ч.  

Сбогом Арцах 

  Поезия » Гражданска
128 0 0

                 

 

Родени и расли в планински Арцах,

по произход са чистокръвни арменци.

Домовете им бащини, там в Карабах -

буренясват сега, със заковани кепенци.

 

Ненавиждани, гонени както свойте предци,

по света ще оставят своите кости.

На азерската злост и стари вражди,

отвръщат с вяра в светите апостоли.

 

Вартоломей и Тадей, по тези земи

донесоха християнското слово.

Разпръснаха семето от което кълни

поколение на мъченици Христови.

 

Каменни кръстове и арменски хачкàри -

пусне ли корени то пак ще гради.

Но там, в гърдите тлее пожара,

а вековната рана кърви и боли.

 

© Илия Станков Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??