28.04.2011 г., 23:59 ч.

Сбогуване с утрото 

  Поезия » Гражданска
461 0 3

... Десетки хиляди са забравените жертви -
невинните - обесени или разстреляни преди разсъмване като
"врагове на народа".


Преди
да се сбогувам
в себе си
със теб,
със утрото
и със света,
се мъчех дълго
нещо да си спомня
за очите ти.
Дълбоки,
нежни
и
пронизващо горещи...
Устните ти,
алени,
безумно исках да докосна.
Не посмях.

 

А утрото е късо
като смърт!

 

Разбираш ли?
След малко,
много малко,
ще дойдат те -
да ме измъкнат от килията,
навън да ме заблъскат
и
ме качат високо.
После
ръцете ми отзад ще вържат.
Внимателно
ще сложат примката на шията.
Ще ритнат столчето.
Безкрайно ще увисна.
В ужаса на болката
ще посинея и...
ще свърши всичко.
Всичко.

 

А не знам,
дали ще мога
поне там
да те целуна.
В светлината безпределна.

 

 

© Иван Бързаков Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Изживяните от много хора мъки и страдания
    не трябва да се забравят!Управляващиге сега/все същите!/
    това целят - забравата да ги изчисти от греховете им.
    ПИШИ!Народ,който забравя миналото си,няма шансове
    за добро бъдеще.
  • Права е Нина, много силно!
  • Силно .....докосна ме!
Предложения
: ??:??