24.04.2020 г., 9:58 ч.  

Седнете, мис! 

  Поезия » Друга
327 2 8

О, моля ви, не ме разбирайте погрешно!
Не се страхувам никак, никак от смъртта!
Дори и тя за мен ще плаче, безутешно,
ще й е скучно - и без мен, и лудостта.

 

Кой друг  ще смогне  шепа дни да си откупи?
Прекрасно лъжа - с най-красивите слова.
О, извинете, мис! Случайно ли се счупи,
косата ви ? Аз...от звезда ще изкова,

 

по- лъскава. Не, не! Не, ми е никак смешно.
И криво ми е! Трудно ще го понеса!
Отлитам, към звездите! Много, много спешно!
Седнете, мис! Век, два...Коса ще донеса!

 

 

 

© Надежда Ангелова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??