14.07.2011 г., 16:29 ч.

Селска хроника 

  Поезия » Гражданска
1007 0 9

“Във кафенето
някой се изсекна
и дълго три
със здравите опинци,
огледа се и каза уж полека:
- Комай ни лъжат
тия синковци...”

Никола Вапцаров


Във малката кръчма на село Извòр
(и единствена в цялото село),
за Бойко Борисов завърза се спор
сред клиентите тази неделя.

Формалният повод бе пряк репортаж
от детска градина. В ефира
Борисов откри ремонтиран етаж.
Подпийнал клиент коментира;

“Да знаеш, България този човек
ще оправи!” Но друг опонира:
“Нас все ни оправят... през последния век
кой ли само не ни го завира?!”

“Като тебе такива, да знаеш, назад
все ни дърпат!” пияният каза.
“Да бе! Ти пък, защот' си голям тарикат,
как си дръпнал напред... Бог да пази!...

На онези отгоре, коне, като теб,
със капаци, им дай... за да лапат...
Те си гушите пълнят, а народът е слеп
и със кеф сериали си зяпа!”

Тук и друг се намеси. И започна скандал.
Кой какво е откраднал... Слова
неразбрано крещяха... А до мен побелял
старец тъжно поклати глава;

“Да запомниш от мен, този глупав народ
все ще бъде нещастен и тъжен,
докогато се дърляме все така... До живот
тези синковци все ще ни лъжат!”

© Ангел Веселинов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??