23.02.2013 г., 11:05 ч.

Селска вечер 

  Поезия » Пейзажна
348 0 2

Рисува песните самотна мандолина,

 пригласят ù нестройните гърла...

 Младежите във селската градинка,

 разтварят, може би, за първи път крила!


 Мечтите им отскачат до луната -

 тя не веднъж се меси в любовта!

 И като майка тя се радва на децата,

 и сочи пътя невървян  в света.   

 

 Луната ги поглежда със усмивка,

 и  всички ги обсипва със сребро,

 романтика преплита с′ светлосенки

 и заиграва галактичното хоро...


Доволна вечерта ръце потрива...

Вечерникът от туй ли е смутен? 

 О, плаче мандолината горчиво...

 И струните сърдечни пеят в мен!

 

© Христо Славов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??