12.03.2023 г., 8:58 ч.

Семпъл пролетен етюд 

  Поезия » Друга
422 4 5

 

На двора - пролетно вълшебство
рисува форми причудливи,
с боички от щастливо детство,
върху платно от случки живи.

 

Игра на жмичка, първа Обич,
безброй несбъднати мечтания;
игри и глъч до късна доба,
са на щрих единствен разстояние.

 

И вятър закачлив замита
под нагиздените клони
на чезнещият мраз следите
с копнежен аромат отронен.

 

Над рамото ми, дяволито
наднича Пролет нежнолика
и знам, когато ми е сиво,
по име, в цвят ще ме повика.


Кирето, 11.03.2023 г., Бургас




 

© Кирил Ганчев Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??