2.02.2023 г., 19:58 ч.  

Септември дебне в шипковия храст 

  Поезия » Строги форми
207 0 7

СЕПТЕМВРИ ДЕБНЕ В ШИПКОВИЯ ХРАСТ

 

А ябълките още са зелени –

надничат през листата срамежливо.

Надявах се, че имам още време –

да дишам любовта – и да съм жива.

 

В следобеда да сляза към морето

и пясъкът край мен да се извива,

да поседя на плажа там – където

се любехме – и дълго бях щастлива,

 

където – първи, есенните тръпки

пролазиха през топлите ти длани –

защото с мен едва ли ще останеш.

 

Изстиват сутрин сините ни стъпки –

затрупват ги черупки на рапани.

И сякаш сън било е – щом те няма.

© Валентина Йотова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??