10.11.2010 г., 12:25 ч.

Сезони (Сънувам те) 

  Поезия » Любовна
567 0 1

Сезони

(Сънувам те)

 

Опомни ме умиращо листо –

отронен къс есенно злато,

танцуващо над лобното место…

Горчиво, тъжно и познато –

 

любов, погребана в снега

без кръст, изстинала… Опята

от вълци и виелици… Сега

заспивам заедно с полята…

 

Сънувам те. Ти, страст и грях,

жарава, спомен и молитва,

сърцето си на твоя огън грях.

Обичам те, обичам те! Отлитвам…

 

 

Събудих се сред жива топлина,

а нежният ти полъх ме разлисти.

Изправих уморените си колена

и тръгнах – мирен и пречистен –

 

към пълния със младост юни.

Препуснах през житата му. Без път –

на юг, до пясъчните дюни.

Забрава пих от знойната ти плът,

 

пирувам в храма на душата

със теб – наяве и насън

в голямата любов, която

нехае за сезоните навън.

© Стефан Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??