21.09.2011 г., 13:58 ч.

Сезоните в нас 

  Поезия
996 2 11
Въставах срещу времето и климата,
въставах срещу всичките сезони.
Раздаваше се лятото, а зимата
ми пращаше вихрушки и мусони.
Дочаках пролетта, да стане чудо.
Но любовта ми, зимен сън заспала,
и птицата дори не я събуди,
а бе на клона дълго време пяла.
И осъзнах – вината не е в климата.
Не можеш сам да си избираш дните.
Но лятото, и пролетта, и зимата
понякога се случват в нас самите.

М. Спасов

© Мартин Спасов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??