7.05.2017 г., 0:12 ч.

Шест по Целзий 

  Поезия » Друга
360 2 3

ШЕСТ ПО ЦЕЛЗИЙ 

Р. Чакърова 

 

Като в Събота, шести, съвсем неглиже и рутинно 
се промъква нахално единствена съботна мисъл... 
Не допускам, че идва след обед невинна 
и веднага се смъмрих щом строфи отново написах. 

 

Пак неясно ми стана относно нахлулите чувства –
уж изгоних "до шушка" последните зимни мечти?... 
И сега?  Без тъга – как ще стане "велико" изкуство?
За кои "други двама" Луната сега ще блести? 

 

Щом "разжалвах се" публично (вече не съм Дулсинея...) 
и отскоро залагам изцяло на черни коне – 
как в Събота, шести,  за някаква пролет да пея, 
щом на всички въпроси единствен е отговор "не"?

 

Разкажи... Ти нали... самотата умееш? 
И твърдиш, че момчето така се превръщало в мъж? 
И когато за здраве от "смешното" сам си налееш, 
по страните ти пада със капките съботен дъжд... 

 

Вероятно в дъжда съм прихванала тази ких'авица... 
И са празнично-хремави в Събота мъдрите жрици. 
И по Целзий е шест... Подходящо за тази наздравица! 
Ще завърша стиха си (естествено!) с литнали птици... 

 

Лондон 06/05/2017 '  18:51

© Rositsa Chakarova Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??