8.01.2008 г., 14:52 ч.

Щастие 

  Поезия » Друга
710 0 2

Щастие. Що за странна птица е това?
Каца и после пак отлита от нашите сърца.
Какъв ще бъде животът ни, ако го няма то?
Живот еднообразен - като въртящо колело.
Всеки и навсякъде за него гледа,
а всъщност трябва да се спре и в огледалото да се загледа.
Нима не е това? Да дадеш на другите част от своята душа.
Нима не е това? Да помогнеш на човек изпаднал в беда.
Нима не е това? Да видиш усмивка на отсрещното лице.
Нима не е това? Да дадеш всичко, за да направиш щастливо едно сърце.
Нима не е това? Да видиш срещу себе си очи,
очи пълни със сълзи,
но не от болка, а от радост излизат те,
защото се е сетил някой за това сърце.
Нима не е това? И дори да си отида сам от този свят,
аз пак ще знам, че със щастие съм бил богат.

© Румен Георгиев Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Хубав и замислящ стих!
    Поздрав!
  • щастието е само миг...за който тичаме
    понякога цял живот...а може би е около нас...
    много хубав стих, много! с обич за теб.
Предложения
: ??:??