20.08.2007 г., 9:14 ч.

Ще ходя да работя по селата:))) 

  Поезия
668 0 12
Не искам вече да съм манИкенка,
ще ходя да работя по селата.
Като се замисля - еми, хубавУ,
ама и тая работа не ми е позната.
Трябва да си яка, жилава, напета,
а не само да дефилираш по нивята.
Ама как да работя с тая мотика проклета,
излезоха ми мазоли и пришки на ръката.
Моя поне разбира! Работи като вол - за трима!
А аз? Горкана! Не вдявам даже и наполовина.
Е, какво ми се смеят останалите? Патки!!!
Че съм си сложила малко грим и червило?
Не се знае. Може някой фотографин да ме хареса,
а и обръщам на мъжете им ежедневието сиво.
Ама съм си отвсякъде модерна,
облякох си късичката пола.
Та барем, ако се скараме с моя,
да има кой да ме върне у дома.
То, добре долу, ама горе?
Трябва да си сложа малко силикон.
Е, не се оплаквам никак от моя,
потъркам ли се в него и издава стон.
Ама от  туй село, не можах да ги разбера!
Работят, работят! А почивката? Кога?
Вече карам моя да си одим у градото.
Мискинин! Дърпаше се, ама...
докато не му споменах какво го чака,
с мен... в леглото.
Не искам да съм манИкенка.
Няма да работя и по селата.
От днес нататък завързвам моя
и ще го изтезавам в кревата!!!


                                            

                                                        Все пак, въпреки всичко, обичам да ходя на село:)))
                                                        Половината си живот съм прекарала там
                                                        и пазя само хубави спомени!

© Ванина Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Сладурана си ти, Вани!
    Но зарежи тази мотика, не ти прилича.
  • Слънчице
    Благодаря!
  • Много хубаво хумористично стихче,Вани!
    Много ти благодаря,че ме усмихна,Слънчице!

  • Радвам се че накрая ти е харесало
  • Много забавно и хубаво и вярно, Вани! Първо малко скептично започнах да го чета, признавам, но ми хареса! Поздрави!
  • Пада му се на човека! Щом не те слуша - наказвай го все така! А откаже ли да шава - накърми го, за да има сили...
  • Хахахаха!Усмихна ме!
    Поздрав!
  • То за навсякъде си трябва хора, нали знайш и за леглото даже...
  • Радвам се Маги!
    Ти си душа!
    Поздрави!
  • Усмихна ме , Ваниниче, а днес не ми е лек ден, благодаря ти.С обич.
  • Нали?!?
    Благодаря Ицо!!!
  • Бре той горкия!!!
    Поздрави за усмивките, Ванина!!!
Предложения
: ??:??