Красива и бяла под мен се протяга земята.
Под нея набъбват и крехки, и силнички корени.
Към чистото слънце сами ще изпратят листата си.
Ще свирят ли с вятъра някоя чудна симфония?
Животът, дочул, ще напълни с цвърчене гнездата,
а сянка ще милва под припека всеки бездомник.
След брадва и смърт дървото ще стане вратата,
а аз да прекрача оттатък през нея ще мога ли?