27.08.2015 г., 18:22 ч.

Ще остана вярна 

  Поезия » Друга
417 0 0

ЩЕ ОСТАНА ВЯРНА

 

Обичам разстоянието, което ме дели от теб

и времето стремглаво или безумно спряло.

Разказвай ми за всичко, недей да спираш Феб

и нека думите да донесат новото начало.

От ръцете ми, в рани от ровене в груби стени,

чак до самия безкрай е мрежа отдавна стъкмена-

от мисли неплодни и копнежи неразлистени.

Защо ли разплакана съм, но не и уморена?

Поривът е награда и в едно с нея наказание.

Замислена, загадъчна и дори неразгадана

оставам сама със себе си, мое разстояние,

но на тебе само, не на друг, вярна ще остана.

© Весела Найденова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??