4.06.2014 г., 21:20 ч.

Ще останем тук малцина 

  Поезия » Гражданска
415 0 3

                                                       Ще останем тук малцина

                                                                         

                                                ,,Родолюбиви" наши авангарди

                                                  разпродадоха де що има,

                                                  натрупаха милиарди

                                                  в дрипавата ни Родина.

                                                                     

                                                  На музеите дошло е ред.

                                                  За власт върхушката ще продаде.

                                                  Симеон строил ги по-напред,

                                                  Асан достроил им минаре.

                                                                   

                                                  Няма да има веч

                                                  какво да се продава.

                                                  Продадено е всичко, сиреч

                                                  гола е нашата държава.

                                                                    

                                                  Подгонена от гладна перспектива

                                                  към терминала две

                                                  да замине младежта отива

                                                  без да знае накъде!

                                                                           

                                                  Ще останем тук малцина -

                                                  баби, дядовци с бастуни

                                                  и врабчовата сговорна дружина,

                                                  щото е от памти век години! 

© Никола Яндов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • По добре да знаем истината, отколкото някакво правителство да ни рисува розови облаци!
  • "На музеите дошло е ред.
    За власт върхушката ще продаде.
    Симеон строил ги по-напред.
    Асан достроил им минаре."
    --------------------------------------
    Много, много тъжна е тази истина...
    ПОЗДРАВИ!
  • Ще останем тук малцина
    баби, дядовци с бастуни.
    Няма я сговорната дружина..
    вредом празни са кратуни!
Предложения
: ??:??