3.12.2015 г., 18:17 ч.

Ще плачеш за децата си, Българио 

  Поезия » Гражданска
743 1 3

Ще плачеш за децата си, Българийо.

Ще плачеш, че ни изгони  във чужбина.

Толкова жестоко ти постъпи  с нас, Българийо,

че накара ни да милеем за нашата родина.

 

Хлябът ни, в чужбина е горчив.

За него робим се, български мигранти.

От тежкия труд, животът ни е  сив.

Защото борим се, хора със таланти.

 

Ще плачеш за децата си, Българийо.

Ще плачеш, че хиляди живота промени.

Накара ни, бъдеще да търсим.

В чуждите за нас земи.

 

Ще плачеш за децата си, Българийо, 

че от бащината къща ни изгони. 

Без нас като цветенце  ще вехнеш,

и всеки един, тежки сълзи рони,

че не знаеме кога, вратата ще ни открехнеш.

 

                                Послание: Знайте, хора, в чужбина не е лесно,

                                трудно е да си далеч от родината. Никой не иска да я изостави, но за да преживееш е нужно. Има много хора, които не зачитат своята родина, и я хулят и обиждат. Нека тези хора помнят, че: ЧУЖБИНА ВЗЕМА, ЧУЖБИНА ДАВА, НО ЧУЖБИНА ДОМ НЕ СТАВА!!

 

 

© Никалас Борисов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Благодаря, много опитах се да изразя истината, за товаа как живеем ние българите по чужбина!
  • Знам, но какво да се прави. Ще живеем както можем, и само ще се надяваме.
  • Точно не е за предпочитане нито едно от двете, за това съм го написал това стихотворение, да видят нашите политици, че не водят на добре нашата държава. Ако знаете как хулят, България тук в Испания, дори не я знаят каде се намира на картата.
Предложения
: ??:??