9.04.2013 г., 21:17 ч.

Ще си купя костюм 

  Поезия » Друга
962 0 19

Костюм ще трябва да си купя,

но не за сватба и парад,

и не за култов прощъпулник,

и не да ставам нечий брат.

 

Костюм ми трябва официален,

но не за кметския банкет,

и не за прием при Обама,

и не да лъскам в танц паркет.

 

Костюм ще купя неудобен,

какво от туй, че е широк,

че с него тръгвам към утроба,

към пресния си гладен гроб.

 

Там червеите съм подготвил,

загряват яко, чакат пир,

те имат остри зъби, нокти,

строени са в зловещ шпалир.

 

Във джоба си ще нося вино,

от туй, червено като кръв.

Ти що разбърза се, гадино?

Я, марш! След теб съм. Ти си пръв!

 

Илко Карайчев - zefpet

 

© Илко Карайчев Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??