17.02.2009 г., 19:13 ч.

Ще ти сипя абсент!... 

  Поезия » Друга
2537 0 51


Ти-и-и?! Клечиш до вратата пред нас?
Изтривалката беше на кучето.
Доста четох за теб, Самота,
а на другите им се случваше.

И какво се присети за мен?!?
Явно ти си си доста самотна...
Чувам как се разливаш по вените ми.
Мъртво куче не пази портата.

Преди време успявах,  все пак -
да се смея, да вярвам, да плача.
Я махни тая глупава шапка!
Влизай вътре! Недей да се плашиш.

Тук са идвали дявол и Бог.
Любовта на дивана ми седна.
Помня мама. Но беше жестоко.
И смъртта... Не в сравнение с тебе!

Искаш може би силно кафе?
Имам нес, но е партия с мляко.
Не реви! Ще ти сипя абсент.
А зелената фея е пагубна!

Взимаш радост, а даваш сълзИ,
и се правиш на мила и шантава.
Ти си толкова алчна... Млъкни!
Справедливо е. Заслужаваш.

Виж, небето е черно навън!
Тази нощ ще го гледаме сляпо.
Ако имаме шанс да се съмне
искам куче. Наместо приятели.


2009

© Павлина ЙОСЕВА Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??