3.11.2012 г., 11:34 ч.

Щом се съмва 

  Поезия » Друга
618 0 1

Не в очите си те търся,
не и в сенките си Азови.
В дъното и ъгъла най-мръсен,
в думи празни и омазани.

 

Не в ума си те откривам,
не и в бистрите води на ручей.
В летен дъжд, горещ, проливен,
в някой миг насмешка случен.

 

Но пък миглите разпърхваш,
вятър сладострастен вее.
И е топло, светло, щом се съмва,
щом съм сгушена във тебе.

© Катя Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??