30.06.2020 г., 8:09 ч.

Щом слее се с вълната капитанът 

  Поезия » Философска
956 12 18

Брега прегръщат здраво капитаните

единствено когато остареят.

И сухопътна болест ги обхване

щом твърдата земя ги залюлее.

 

От синьото небе, та чак до дъното

душите им се скитат като гларуси.

И вместо фар посоката във тъмното

им сочат само спомени и казуси.

 

От другия живот… Когато бурите

любими и приятели изместваха.

Извън морето всичко друго чуждо е

и само в сънищата им просветва

 

таз синева от борд до хоризонта,

що влива сили и кураж, и вяра.

Че никога не ще потъне корабът,

щом слее се с вълната капитанът.

© Дочка Василева Всички права запазени

Произведението е участник в конкурса:

Обич в морскосиньо »

4 място

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??