12.08.2023 г., 8:31 ч.  

Щом усетиш предутринно ласка от първия хлад 

  Поезия » Пейзажна, Друга
308 10 11

Щом усетиш предутринно ласка от първия хлад,
представи си я – весела, смугла, с нашарени длани.
Есента. Още август разгърден и бос е, и млад,
но тя скита невидима там, сред листа разлюляни,

 

от докосване плахо. Художник е тя – самоук,
но бои не пести, а и вече не може да спира,
своя порив, но август – безделникът още е тук,
а настроил е вятърът тънката, сребърна лира,

 

а щурците захласнато нота, след нота плетат
късче лято да хванат полека, с невидими мрежи...
Още тук е, но тръпне предесенно старият свят,
тази есен сърцето от камък дали ще разнежи?

 

Да се влюби безпаметно в пъстрата есен светът,
и в косите ѝ дълги заравяйки своите пръсти,
да забрави за рани, които до кост го болят,
да възкръсне в очите ѝ – много дълбоки и пъстри.

 

https://youtu.be/bdKbRYEgLhE

© Надежда Ангелова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??