11.05.2006 г., 23:58 ч.

Щурец си тихо напеви свири 

  Поезия
715 0 1

Щурец си тихо напеви свири

на светулките малки, нежни, красиви.

В тъмата нещо искри

сякаш хиляди малки свещи.

 

Като фарове морски надеждни,

като звездици небесни пътеводни,

като луната пълна изгряла,

светулките леки просветват в нощта.

 

Пътя забравен, пътя изгубен

сред хиляди пътища други,

обърква детето, лутащо се безспир.

 

Усещат те сърцето на детето

как уплашено тупти, търсещо пролука,

и в ритъм с неговото сърчице,

му дават знак светлинен.

 

Зарадвани от бледата мъждукаща светлинка,

очите детски грейват

и стоплят с топлота

студената искряща светлина.

 

Пътят верен то завчас открива

и от благодарност думи не намира.

 

А светулките добри намигват на детето,

че вече слънцето изгрява

и щурец неуморен леко им подсвирва, и напомня,

че денят бърза и пристига.

© Юлия Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Харесва ми!!!Поздравления!!!И намирай бързо светулките мила
Предложения
: ??:??