Повтори.
Бялото вълчание на зимата.
Следите: Скрежни шипки. Рани.
Мъглите търсят. В нещо да ме има.
Снегът тежи. И доземи се кланя.
Къде е ранозрейната ти есен?
Оная. С лък на Паганини.
Голи клони. И една обесница.
Сам - сама. Прелива чаша вино.
Забравих ли? Да бях те допълзяла.
Реката дири слънчеви послания.
Пъртината към мен блести. Но ялово.
Пусни едно. Сърцето ми да хване.
На сянката удобната представа.
И към небето витата и стълба.
Посятото не винаги остава.
Надеждата я изкълвава гълъб.
И студ нозете и сковава.
© Таня Георгиева Всички права запазени
Бих ти го написала сто пъти...