Jan 5, 2018, 9:52 PM

...щъркелово вързопче с пролет... 

  Poetry » Love
614 5 11

 

Повтори. 

Бялото вълчание на зимата. 

Следите: Скрежни шипки. Рани.

Мъглите търсят. В нещо да ме има.

Снегът тежи. И доземи се кланя.

 

Къде е ранозрейната ти есен?

Оная. С лък на Паганини.

Голи клони. И една обесница.

Сам - сама. Прелива чаша вино.

 

Забравих ли? Да бях те допълзяла. 

Реката дири слънчеви послания.

Пъртината към мен блести. Но ялово.

Пусни едно. Сърцето ми да хване.

 

На сянката удобната представа.

И към небето витата и стълба.

Посятото не винаги остава.

Надеждата я изкълвава гълъб.

И студ нозете и сковава.

© Таня Георгиева All rights reserved.

Вълчание е - не е мълчание. Не е грешка.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??