24.11.2012 г., 14:21 ч.

Сине, сине 

  Поезия » Гражданска
990 0 17

Сине, сине

 

 

 

 

Две старчески ръце отвън на прага

изсъхнаха от чакане по тебе.

За майчината мъка не помагат

нито думи, нито спомен, нито време.

 

Години като листи отлетяха,

отронени от ореха във двора.

Забрави де е свидната ти стряха,

а родна реч отдавна не говориш.

 

Изхвърли гневно вещите от скрина,

раздаде ги на просяка квартален.

Но мъката и тебе не подмина,

та триеше сълзите си печален.

 

От вчера заран взе билет за влака,

при корени и дом да се завърнеш.

Ех, сине, сине... Аз те веч' не чакам.

Ти мрамор вместо майка ще прегърнеш.

© Яна Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??