14.06.2012 г., 9:59 ч.

Сини коне 

  Поезия
774 0 8

Тринадесети юни, сряда 2012

Следи от птици в юнското небе,
треперят облаците - сини треперушки.
Луната точно почва да расте
и да зарежда жълтите си крушки.
...
Глухарче в полет, като самолет
откъсва летните въздишки,
косите на Луната - слънчоглед,
звездите – малки златни мишки.

Във северния ъгъл на небето,
като петуния на стар балкон,
криле размаха облакът в лилаво
превърнал се в небесен кон.

Затичва по небесните простори,
по гривата му точно сто звезди...
очите на небето са затвори,
когато дъжд не иска да вали...

© Джулиана Кашон Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??