25.03.2020 г., 17:52 ч.

Синигерче и Сойка 

  Поезия » За деца
786 0 0

                               В китното дърво на скрито,

                               с едно листо покрито,

                               шарено Синигерче - синица

                               сладко похапваше храница.

     

                               Нейде дълбоко от гората,

                               сред гъстите клони и листата,

                               Сойка рошава, немита

                               долетя и кресна, не попита:

       

                               - Ей, дребосък невзрачен, малък,

                               дай ми твоя залък,

                               доброволно веднага го дай

                               и от тук изчезвай, не се май!

     

                               Синигерчето мъничко, плашливо,

                               храната даде услужливо,

                               но Сокола - приятел отдалече

                               видя и на помощ се притече.

     

                               Разхвърчаха се пера и перушина

                               от гърба на лошата гадина,

                               Сокола Сойката изгони

                               на дървото от гъстите клони.

         

                               Синигерчето за помощта благодари,

                               приятеля си с подаръче дари.

                               Сокола отлетя и остана то

                               да похапва пак под голямото листо.

                               

© Никола Яндов Всички права запазени

Произведението е участник в конкурса:

"За да повярваш в доброто, трябва да започнеш да го правиш!" »

19 място

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??