27.11.2007 г., 16:12 ч.

Сиротно бездихание 

  Поезия
508 0 2

Мълчаливо годините криеха

белязаните спомени от  сила,

бе често  виеща стихия,

контурите  на името бе изкривила.

Не се познавах и не исках,

такава мътно-безполезна,

със ставането сляпо стисках

надеждата, че ден  е влезнал.

На фона на бръснарски ножчета

обещанието  все кървеше,

намираше  имане в нищото

и пак вървеше и вървеше...

Белязаните спомени срамотно

се свиха, аз когато ги попитах

дали  да съм емоция сиротна

или все сълзите  виках...

Обувам се и днес, прикрила

 следи-окови по краката,

как искам боса да полея

маргаритено напъпила душата...

 

© Ниела Вон Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??