23.06.2020 г., 13:03 ч.

Скитница 

  Поезия » Любовна
1726 13 15

Розите, морето и звездите
ти ми обеща и аз останах.
Къщите, от спомени пропити
с детски смях напълнихме отрано.
В своя бяг животът ни препуска
в приливи и отливи, с морето.
Замених английската закуска
с родните моменти, все заети.
Скитница, душата ми танцува –
в такт люлее златните пендари.
Времето завърта тежък щурвал –
спре ли се, градушка ще удари.
В двора пак е седнало щурчето
и разнася песни надалече.
Съмва се, в олтара още свети
свещ за тези, що ги няма вече.

© Лилия Кашукеева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??