24.01.2020 г., 12:47 ч.

Скитническо 

  Поезия
770 3 8

Пътуване.

Прилича ли на бягство?

Издирва се на друго място щастие.

Когато на душата ѝ е тясно,

а „свобода“ не е просто едно понятие.

 

Завръщане.

А трябва ли, защо?

Та корените в себе си ги носим.

А пътищата, за добро и зло,

са отговор на всичките въпроси.

 

Любов.

И нея ще откриеш,

когато спреш да търсиш, за да хванеш. 

Тогава тихо в теб гнездо ще свие

и свобода ще ти дари. За да останеш.

 

© Надежда Тошкова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??