8.12.2007 г., 13:01 ч.

Скрижали 

  Поезия » Друга
670 0 20
Превърна ме в куршуми натежали.
С ръцете като спусъци разстрелваш.
Със тежестта на вечност във скрижали
горещата ми самота изселваш.

В студени черкви старите клисари
с въжета чужди своите камбани бият.
Отмерват вяра с попските кантари,
и грешните монаси в изби крият.

Бодат очите, вперени във чудо.
Затръшват порти със страхлива глупост.
Брутален спомен пази племе лудо,
прокажни жрици молят смъртна хубост.

Откъснат разум пише забранено,
чертае с камък сляпа богомолка.
Куршум без спусък скърца приглушено.
Скрижално запечатва тежка болка...


06.12.2007 г.
Дарина Дечева

© Дарина Дечева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??