23.03.2012 г., 11:41 ч.

Скръб 

  Поезия
451 0 1

Мъничка сълза се стича

от очите, скръбно насълзени.

Лек кичур се откъсва

от косите посивели.

 

"Ръцете вече не ме слушат -

артритно изкривени..."

Стрелките на стария часовник бързат,

но времето замира.

 

"Отиде си... Защо ме изпревари?

Аз щях да чакам него, а какво се случи..."

Столът се поклаща леко,

очакващ нещо да получи.

 

"Ушите вече не дочуват -

мъртви са за птичи песни."

Цветята изсъхват,

доскоро растяли като бесни.

 

"Идвам! Чакай ме! Любими!

Още малко и ще дойда!"

Очите хлопват си вратите.

Поредната сълза засъхва по страните.

 

Часовникът продължава да тик-така -

единственият звук във тишината.

© Яна Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??