25.01.2008 г., 12:41 ч.

Скулптура 

  Поезия
841 0 30

Аз мога с думи всичко да извая:

 

Перо от птица, крехко разлюляно,

от силното дихание на песен.

Самотното, подгънато коляно

на моя ден, в очакване унесен.

Едно море, като небе високо

и кораб бял, като сълза в окото,

безумното изригване на скока,

огромното блаженство на доброто.

Усмихнатите устни на зората,

на чийто крайчец пустота сивее.

Мигът любов - неповторимо кратък.

Една тъга и щастието в нея.

И есенната тишина, която

просмуква в костите на тази стая.

Прозорецът ми, вписал във квадрата

едно небе - завеса пред безкрая...

 

Аз мога с думи всичко да извая!

© Валентина Шейтанова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??